Flera av er ville ha receptet på denna sega kladdkaka i långpanna med nötter. Det är egentligen ett vanligt kladdkakerecept som jag har gjort lite ändringar på. Bakverk i långpanna är ett utmärkt alternativ när du vill bjuda många på kaka. Den blir otroligt seg och god på grund av bland annat mandelmjölet. Nötterna gör den härligt knaprig. Den andra hemligheten är att ta hälften vitt socker hälften brunt farinsocker som inte är lika sött som vitt socker och gör kladdkakan mer seg. Ett annat knep är att det är relativt låg värme och längre tid i ugnen. Grundreceptet fick jag av min kompis Cissi som jag bodde med ett tag när vi var yngre. Då gjorde vi kladdkaka åtminstone en gång i veckan. Du kommer älska denna variant i långpanna som räcker till många. Jag serverar den med chokladsås och vaniljglass. Ibland tinar jag även ett paket frysta hallon som ger en lite syrlig inslag.
Seg kladdkaka i långpanna med nötter
Ingredienser:
200g smör
100 g chokladkaka
3 dl vitt socker
3 del farin socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
3 dl mandelmjöl
2 dl hela mandlar eller hasselnötter efter tycke och smak
kokosflinor eller mannagryn till att bröa formen.
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull och när det är helt smält har du in chokladen som du brutit i bitar, rör om tills chokladen smält helt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan i chokladsmöret, äggen och nötterna. Blanda alla ingredienser väl. Häll smeten i en smörad och bröad form ca 30x40cm. Jag brukar använda kokosflingor eller mannagryn. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min låt gärna mitten fortfarande var lite kletig. Hellre lite mindre gräddad än för mycket. Servera med chokladsås och en skopa vaniljglass.
Lycka till!
Allt gott Mari
Leave a Reply