• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

marimagnusson.se logo

  • Blogg
  • Mat
  • Trädgård
  • Inredning
  • Events
  • Workshops
  • Om mig
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Blogg
  • Mat
  • Trädgård
  • Inredning
  • Events
  • Workshops
  • Om mig
    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    2019-12-31 Mat

    Granita på mango och passionsfrukt

    Granita Passionfrukt mango
    Granita gjord på mango och passionsfrukt

    Här är en variant av granita gjord på mango och passionsfrukt. Jag använde mig av fryst frukt som finns hos dom flesta dagligvaruhandlare. Granita är ursprungligen en variant på italiensk glass. Det är helt enkelt smaksatt is. Ett lätt och fräscht alternativ. Konsistensen är allt från en slät sorbet till en slushaktig dryck. När vi bodde i Australien när mina två yngsta var små och temperaturen i bland steg upp mot 40 grader brukade jag göra detta recept på den frukt som jag hade hemma. Väldigt läskande.

    Ingredienser

    7 dl mangopuré färsk eller fryst
    3.5 dl passionfruktspuré
    5 dl vatten
    1 dl sirap valfritt

    Gör så här:

    1.Vispa alla ingredienserna tillsammans i en medelstora bakform. Smaka av och tillsätt ev sirap om du gillar din granita lite sötare.

    2. Frys i minst 4 timmar tills den är fast eller över natten.

    3. När du är redo att servera, skrapa granitan med en gaffel så att den liknar isspån. När den är gjord, kommer denna granita att hålla 3 dagar i frysen.

    Jag har hittat receptet på Food52.

    Här kommer ytterligare ett recept på en Citrus variant

    Portioner: 4

    Ingredienser:

    1 ½ dl färskpressad juice från citron (cirka 2 ½ frukter) eller en blandning av apelsin, lime och citronfinrivet skal från 2 citrusfrukter
    3 dl vatten
    2 dl strösocker

    Gör så här:

    1. Skrapa frukter med zestjärn eller fint rivjärn.
    2. Pressa citrusfrukterna.
    3. Koka upp juice, finrivet skal, vatten och socker och låt koka upp. Låt svalna och kallna.
    4. Frys in lagen i en metallskål eller en metallform (går fortare). Vispa varje halvtimme. Ju oftare man vispar, desto mer finkornig blir granitan. Servera på en gång.

    Detta recept har jag hittat här.

    Lycka till!

    Mari

    Citrus granita
    Citrusgranita

    Related posts:

    Melting moments
    Upside Down Cake med karamelliserad banan
    Marble cake with chocolate ganache glaze

    Prenumerera på bloggen via Bloglovin’ , Instagram eller Facebook !

    Reader Interactions

    Leave a Reply Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Primary Sidebar

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    Follow on Instagram
    Follow

    Copyright © 2023 marimagnusson.se on the Cookd Pro Theme