Vilken fantastisk dag jag hade i går. Jag hade bjudit hem 12 stycken frilansande kreatörer och influencers hem till mig på lunch. Det var en nätverksträff för att träffa likasinnade och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor som jobbar med samma saker . Man är ganska ensam i detta yrke och jag tycker att det saknas en naturlig plats att samlas på så jag tog saken i egna händer och bjöd in till lunch. Det hela började med att jag som nu är precis i starten att börja bygga upp mitt företag runt mina socialakanaler kände att jag ville träffa andra som håller på med det jag brottas med dagligen. Så att man kan hjälpa varandra, skaffa ett kontaktnät och utbyta tankar och idéer. Intresset var över förväntan och jag har en lång lista på personer som vill komma på nästa träff. Så det känns som att det finns ett sug efter detta. Jag ville hålla ner antalet personer så att vi alla fick plats runt ett bord och så att vi skulle kunna föra ett gemensamt samtal så att det inte bara skulle bli att man pratade med den som råkade hamna bredvid sig själv. Vi började först med en rundtur för att titta på huset sedan satt vi oss ner för att äta lunch. Jag började att presentera mig själv och sedan gick vi bordet runt och alla berättade om sig själva och sina erfarenheter. Vi fick igång ett sådant härligt och öppet samtal. Alla utbyte erfarenheter och tips med varandra. Det är det som är så härligt att träffas personligen och inte bara över nätet. Det ger den där extra dimensionen till förhållanden till andra människor som är oslagbar. Man pratar med någon som säger något som sätter igång en tankeprocess som leder till ideer man kanske haft men som när man stärkt av andra vågar ta fram. Ett klart exempel på vad sådana här möten kan leda hittar du hos Hannes . Han ska ha en workshop hemma hos sig i sin fantastiska lägenhet, Söndag den 16 februari in och anmäl er hos honom och läs mer om hans tankar kring vad han ska prata om. Vi ska även ha en liknande träff uppe hos mig i mars tillsammans, jag och Hannes, så håll utkik efter info på våra hemsidor/bloggar och på våra instagramkonton.
Jag lärde mig så mycket och fick sådant utbyte av dom få timmarna vi hade vår träff att man blir lite lyrisk. Jag träffade människor jag verkligen ser upp till och beundrat och nya möjliga samarbeten kommer förhoppningsvis bli verklighet. Så kontentan jag vill dela med mig av är att gör detta själva, bjud in kreatörer och influencers i ditt område, kanske någon du tycker gör ett extra bra och inspirerande arbete. Det går alltid att fråga, ingen kommer att bli arg för det. Vinsten är så mycket större än det lilla obehag du kanske känner när du frågar! Vilka hade jag då runt bordet? Några av dom som kom var finaste Julia som jag ser som lite av en mentor. Glädjespridaren Hannes som jag träffade för första gången men förhoppningsvis inte för sista gången. En fotograf som jag verkligen har som stor förebild hon tar dom mest magiska bilder Malin, Poppylovesyou och hennes fantastiska samarbetspartner den talangfulla Marianne. Sedan kom min nya vän och stylisten Maja vi planerar att göra jobb tillsammans, Maja är en av dom ödmjukaste men samtidigt mest talangfulla människor jag träffat. Jag hoppas på ett nära och fantastiskt roligt samarbete med henne. En ny bekantskap för mig men som en virvelvind med massor av positiv energi och sprudlande personlighet kom Marie Stilrummet. En ny trädgårdskompis i den imponerande Carin som har kontot Villa sjövik. Rara och ödmjuka Ulrika som fotar den större delen av Sveriges kokböcker. Mycket imponerande resume och kvinna vi har känt till varandra sedan gymnasietiden. Så roligt att du kom. Om ni är nyfikna på vilka fler som var på träffen titta på mitt insta där är alla taggade i bilden.
Detta var kakan som jag bjöd på igår. Trippel chokladsockerkaka med pumpa och ganache topping och det var så kul för det var fler som frågade efter receptet. Detta gjorde mig extra lycklig för jag har själv tagit fram detta recept. Så här får ni nu det igen. Jag visade även receptet här i första inlägget jag gjorde på min nya hemsida/ blogg. Receptet finns även hos Julia för jag tog med mig denna kaka till henne när jag var där och hälsade på för ett tag sedan. In och kika hos henne för hon berättar också om vår nätverksträff i ett inlägg.
Trippel chokladsockerkaka med pumpapuré
2.5 dl socker
2.5 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
3 msk kakao
1/2 tsk havssalt
4 stora ägg
3 dl rapsolja
4 dl puree av en butternut pumpa
2.5 dl mandelmjöl
200 gram smält choklad (bain-Marie)
Choklad ganashen:
2 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
50 g smör
Pumpapuré:
1 Butternut pumpa
olivolja
Gör så här:
Börja med att göra pumpapuré. Dela pumpan i mitten och ta bort kärnorna, smörj in dom skurna ytorna med olja och lägg dom med den skurna sidan ner i en ugnsform ha 1 dl vatten i botten på formen och baka i ugnen ca 90 min på 175 grader. Gröp ur köttet och pureea i en matberedare.
Värm ugnen till 175 grader.Spraya ett tunt lager smör i formen och pudra över mjöl.Blanda alla torra ingredienserna förutom mandelmjölet i en skål.Vispa äggen till ett skum sedan häller du i oljan och fortsätter vispa till allt blandat sig. Häll försiktigt i dom torra ingredienserna i äggblandningen i två omgångar.Smält chockladen i en bain-Marie.Ha sedan i pumpapuré,mandelmjölet och det smälta chokladen.Häll smeten i formen och baka i ca 50 min tills stickan kommer ut torr.
Ganachen:
Koka upp grädden i en kastrull.Skär chokladen i mindre bitar.Dela smöret i mindre bitar.
När grädden kokat upp tag bort kastrullen från värmen. Lägg direkt i chokladen. Låt chokladen ligga någon minut, börja sedan röra om sakta tills chokladen smälter och det blir en blank och fin smet.
Tillsätt direkt smöret i mindre bitar och fortsätt röra om tills smöret smält och smeten är blank och fin.Häll över kakan när kakan svalnat helt.Om ganachen stelnat för mycket kan man värma på den på svag värme någon minut.
Allt gott Mari
Marie says
Men tack snälla du för de fina orden. Det är helt ömsesidigt. Till helgen hoppas jag baka denna goda kaka.. men behöver en snygg form först 😂