Något av det godaste jag vet är kanelbullar och här kommer ett recept på kanelbullar i långpanna med frosting. Recept på kanelbullar har uppdaterats med en god cream cheese-frosting på amerikansktvis. Jag älskar allt med frosting och att den gör kanelbullarna ännu saftigare.Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna det är både enkelt och smidigt. Spara och frys in om det blir över. Detta är den duktiga konditorn Roy Fares recept som ni även hittar HÄR.
Jag lovar ni måste testa detta recept på kanelbullar i långpanna det tog slut på nolltid och killarna har bett mig göra den igen flera gånger. Vi älskar kanelbullar i vår familj och alltid när vi är i Stockholm köper vi bullar på Urban Deli. Nu har jag även fått tipset att besöka Bonne Femme i Aspudden ett riktigt stenugnsbageri. Vi får åka dit nästa gång vi är i den stora staden. Men om man inte har dessa bagerier i sin närhet måste man baka sina bullar själv och här har ni ett super recept.
Kanelbullar i långpanna med frosting
Vetedeg
- 30 g jäst
- 200 g mjölk (2 dl)
- 450 g vetemjöl (7,5 dl)
- 55 g ägg (1 st)
- 3 g salt (0,5 tsk)
- 5 g malen kardemumma (1 msk)
- 100 g smör, rumsvarmt
- 45 g strösocker (0,5 dl)
- 40 g farinsocker (0,5 dl)
Fyllning
- 120 g farinsocker, strö (1,5 dl)
- 16 g malen kanel (3 msk)
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1 ägg, till pensling
Frosting
- 60 g smör, rumsvarmt
- 130 g florsocker (1,75 dl)
- 150 g färskost
- 5 g vaniljsocker (0,5 msk)
Gör så här
- Vetedeg
Smula jästen i bunken till din degblandare. Värm mjölken till fingervarmt och slå över jästen och blanda runt. - Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
- Lägg ut degen på ett mjölat bord och täck med bakduk. Låt vila 20-30 minuter. Smörj sidorna på en ugnssäker form, ca 32 x 22 cm.Täck bottnen med bakplåtspapper.
- Utkavling och fyllning
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, gärna i en maskin med vinge. - Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm.
- Rulla med lite spänning ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, det tar 1,5–2 timmar.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Pensla bullarna med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 25 – 30 minuter, bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen och låt svalna en liten stund.
- Frosting
Vispa med en elvisp ihop smör, vaniljsocker och färskost. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en luftig frosting. - Bred på lite frosting på varje bulle och låt svalna.
Lycka till med baket!
Ute Gandow says
Guten Morgen, ich möchte gerne Haferkekse backen, aber leider kann ich Ihr feines Rezept nicht mehr finden! Können Sie mir bitte helfen und es mir schicken? Ich habe es vor längerer Zeit bei Instagram gesehen und Ihre Seite stundenlang bis zum Anfang durchsucht….ohne Erfolg. Dabei habe ich aber Ihre ganze wunderschöne Seite sehr bewundert! Liebe Grüße u alles Gute! Ute/ grossergrünerdrache