Något av det godaste jag vet är kanelbullar och här kommer ett recept på kanelbullar i långpanna med frosting. Recept på kanelbullar har uppdaterats med en god cream cheese-frosting på amerikansktvis. Jag älskar allt med frosting och att den gör kanelbullarna ännu saftigare.Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna det är både enkelt och smidigt. Spara och frys in om det blir över. Detta är den duktiga konditorn Roy Fares recept som ni även hittar HÄR.
![Kanelbullar i långpanna med frosting kanna stol](https://marimagnusson.se/wp-content/uploads/2020/11/Mari-Magnusson-Photography-3.jpg)
Jag lovar ni måste testa detta recept på kanelbullar i långpanna det tog slut på nolltid och killarna har bett mig göra den igen flera gånger. Vi älskar kanelbullar i vår familj och alltid när vi är i Stockholm köper vi bullar på Urban Deli. Nu har jag även fått tipset att besöka Bonne Femme i Aspudden ett riktigt stenugnsbageri. Vi får åka dit nästa gång vi är i den stora staden. Men om man inte har dessa bagerier i sin närhet måste man baka sina bullar själv och här har ni ett super recept.
Kanelbullar i långpanna med frosting
Vetedeg
- 30 g jäst
- 200 g mjölk (2 dl)
- 450 g vetemjöl (7,5 dl)
- 55 g ägg (1 st)
- 3 g salt (0,5 tsk)
- 5 g malen kardemumma (1 msk)
- 100 g smör, rumsvarmt
- 45 g strösocker (0,5 dl)
- 40 g farinsocker (0,5 dl)
Fyllning
- 120 g farinsocker, strö (1,5 dl)
- 16 g malen kanel (3 msk)
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1 ägg, till pensling
Frosting
- 60 g smör, rumsvarmt
- 130 g florsocker (1,75 dl)
- 150 g färskost
- 5 g vaniljsocker (0,5 msk)
Gör så här
- Vetedeg
Smula jästen i bunken till din degblandare. Värm mjölken till fingervarmt och slå över jästen och blanda runt. - Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
- Lägg ut degen på ett mjölat bord och täck med bakduk. Låt vila 20-30 minuter. Smörj sidorna på en ugnssäker form, ca 32 x 22 cm.Täck bottnen med bakplåtspapper.
- Utkavling och fyllning
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, gärna i en maskin med vinge. - Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm.
- Rulla med lite spänning ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, det tar 1,5–2 timmar.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Pensla bullarna med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 25 – 30 minuter, bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen och låt svalna en liten stund.
- Frosting
Vispa med en elvisp ihop smör, vaniljsocker och färskost. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en luftig frosting. - Bred på lite frosting på varje bulle och låt svalna.
Lycka till med baket!
![kanelbullar långpanna frosting](https://marimagnusson.se/wp-content/uploads/2020/11/Mari-Magnusson-Photography-2.jpg)
![](https://marimagnusson.se/wp-content/uploads/2020/11/Mari-Magnusson-Photography-1.jpg)
Leave a Reply